Facebook Volg ons op Facebook

Goed gemutst naar 1 september

De zomervakantie leek eindeloos, maar toch staat er alweer een nieuw schooljaar te trappelen. 1 september brengt voor het hele gezin een ander ritme met zich mee. Deze checklist helpt u om snel die nieuwe draai te vinden!

- Gedaan met de zomerse zorgeloosheid en wat langer opblijven. De dagen vóór 1 september kunt u het slaappatroon van uw kroost alvast aanpassen. Stop de kinderen op het schooluur in bed, zo voelt het minder bruusk op 1 september.

- Uw zoon of dochter zal wellicht al gelonkt hebben naar kleurrijke nieuwe rugzakken, pennenzakken of ander schoolgerief. Maar hoe zit het met de fietshelm, fluohesje, schoenen, brooddoos,…? Dankzij een controle van de basisuitrusting verschijnen uw kleine soldaten straks voorbereid op het schoolse strijdtoneel!

- Maaltijden bereiden krijgt tijdens het schooljaar nog een extra dimensie: de meeneemlunches en –snacks. Een weekmenu vermijdt inspiratieloos last-minute denkwerk. Plan ’s avond gerechten die interessante restjes kunnen opleveren. Een stukje kip bijvoorbeeld laat zich makkelijk verwerken in een salade.

- Het weekend is de ideale gelegenheid om proviand in te slaan, mét veel gezonde lekkernijen op het boodschappenlijstje uiteraard!

- Niet alleen uw maaltijden bereiden, maar ook voorbereiden is een handig voorbeeldje van timemanagement. Worteltjes snijden en in water bewaren, kerstomaatjes wassen en geproportioneerd in bakjes of zakjes klaarzetten, enkele eitjes koken,… Stop het in de koelkast en u bent gerust voor een aantal dagen.

- Schema’s zijn een zegen voor een druk huisgezin. Een planning voor het gebruik van de badkamer bijvoorbeeld. Of de vrijetijdsbesteding: wie gaat wanneer sporten? Hoelang mag de tv of de computer aan? Ook een schemaatje voor de huishoudelijke hulp is handig: wie helpt afwassen, wanneer moet de kamer opgeruimd worden, enz…

- En misschien is extra huishoudelijke hulp aangewezen? Makkie helpt u graag om het nieuwe schooljaar onbezorgd in te zetten. Onze huishoudelijke hulp is ruim: schoonmaken, strijken, maaltijden bereiden,…: Makkie regelt het voor u. Zo heeft u meer tijd om onbezorgd met uw gezin door te brengen. Neem contact op met een Makkie-kantoor in uw buurt. Onze medewerkers geven u met plezier alle info!

Aarzel niet om Makkie te contacteren voor bijkomende en vrijblijvende informatie en/of vragen. Of volg ons via Facebook en Linkedin voor meer tips en tricks.

MAKKIE - Dienstencheques

Vestigingen in

● Kortrijk
● Brugge
● Oostende
● Roeselare
● Kuurne
● Waregem
● Poperinge
● Ingelmunster
● Koksijde

MAKKIE - Dienstencheques

Vestigingen in

● Kortrijk
● Brugge
● Oostende
● Roeselare
● Kuurne
● Waregem
● Poperinge
● Ingelmunster
● Koksijde

Ho o f d k a n t o o r (Ko r t r i j k) )

Doorniksesteenweg 81 B - 8500 Kortrijk
Ondernemingsnummer: 0867.383.601
Email: info@makkie.be

Ho o f d k a n t o o r (Ko r t r i j k) )

Doorniksesteenweg 81 B - 8500 Kortrijk
Tel: 056 25 69 92 - Fax: 056 25 29 36
Ondernemingsnummer: 0867.383.601
Email: info@makkie.be