Facebook Volg ons op Facebook

Ergonomisch een dweil uitwringen


Misschien behoort u tot de generatie voor wie een dweil leren uitwringen nog verplichte kost was op school. Heeft u het nooit geleerd? Met deze tips lukt het zeker; ergonomisch verantwoord dan nog wel!

Vraag het maar aan onze huishoudhulpen: om efficiënt te kunnen schoonmaken moet een dweil correct uitgewrongen zijn. Niet te droog, maar zeker ook niet te nat, want dan blijven er strepen achter.

Een dweil verkeerd uitwringen kan erg belastend zijn voor polsen, ellebogen en schouders.

U kunt de klus overlaten aan een uitwringapparaat. Mooi meegenomen bij zo’n systeem is dat het automatisch de dweil tot de perfecte vochtigheid uitknijpt.

Bent u toch eerder gewonnen voor de klassieke manier van dweilen? Koop dan geen te dikke dweilen. Zo gaat het uitwringen sowieso al wat makkelijker. 

Let op uw houding tijdens het uitwringen van de dweil. Plaats uw knie op de grond en de andere voet naar voor zodat uw rug recht blijft. Of een ander handig trucje: plaats de emmer op een laddertje, stoel of tafel, naargelang wat makkelijkst werkt voor u.

Dit is een vaak gebruikte techniek voor het ergonomisch uitwringen van een dweil: Sluit uw handen om de dweil heen en plaats uw ene hand op de andere. Hou de armen gebogen. Draai uw handen vervolgens in tegenoverstelde richting en strek daarbij de armen.

In dit filmpje ontdekt u nog een andere methode: Hou uw handpalmen naar boven met daarop de dweil. Knijp goed en maak een kruisbeweging met uw handen tijdens het uitwringen zodat uw ene hand boven de andere komt.


Contacteer ons gerust voor bijkomende informatie en/of vragen. Of volg ons via Facebook en Linkedin voor meer tips en tricks.

MAKKIE - Dienstencheques

Vestigingen in

● Kortrijk
● Brugge
● Oostende
● Roeselare
● Kuurne
● Waregem
● Poperinge
● Ingelmunster
● Koksijde

Ho o f d k a n t o o r (Ko r t r i j k) )

Doorniksesteenweg 81 B - 8500 Kortrijk
Ondernemingsnummer: 0867.383.601
Email: info@makkie.be